menu

Behandelingen

Bril en lenzen

Het menselijke oog is een waarnemingsorgaan / zintuig dat gebruikmaakt van licht om een beeld door te geven aan de hersenen. We ZIEN door een samenwerking tussen de ogen en hersenen.

Lees meer

Refractieve chirurgie

Myopie, hypermetropie en astigmatisme kunnen ook chirurgisch worden behandeld. Op deze manier kan het zicht verbeterd worden zonder bril of contactlenzen.

Lees meer

Cataract

Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt ‘staar’ of ‘cataract’ genoemd.

Lees meer

Glaucoom

Glaucoom is ook bekend als groene staar. Het betreft een aandoening waarbij een verhoging van de druk in de oogbol zonder behandeling een gezichtsvelduitval geeft en uiteindelijk zelfs tot blindheid kan leiden.

Lees meer

Ooglidcorrecties

Oogleden zijn de beschermers van het oog en zorgen bij elke knipperbeweging voor een optimale verdeling van de tranenfilm.

Lees meer

Huidverjonging

Door beweging van mimische spieren in het gelaat ontstaan rimpeltjes in de huid van het gelaat. Als deze rimpels enkel bij spieractiviteit zichtbaar zijn spreken we over dynamische rimpels.

Lees meer

Medische retina

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie wordt afgekort als “LMD”. LMD is een aandoening van het netvlies of de achterste bekleding van het oog. Deze laag bestaat uit visuele receptoren en zenuwvezels.

Lees meer

Scheelzien

Scheelzien, loensen, strabisme is een oogafwijking waarbij de ogen niet in dezelde richting kijken. Bij kinderen kan het een aangeboren afwijking zijn of optreden in de kinderjaren.

Lees meer

Plan meteen een afspraak

Oogarts Pelt

Praktische info

  • Consultaties zijn enkel op afspraak mogelijk.
  • Heeft u een dringend probleem en kan er op korte termijn online geen afspraak worden gemaakt, neem dan telefonisch contact op met ons secretariaat.
  • Indien u met meerdere personen komt, gelieve per patiënt een afspraak in te plannen.
  • Breng uw elektronische identiteitskaart mee.
  • Breng steeds uw brillen mee (vertebril, leesbril, computerbril of multifocale bril) en indien u contactlenzen draagt gelieve de verpakking van de contactlens waar de sterkte op vermeld staat mee te nemen.
Meer praktische info