menu

Huidverjonging

"Storende rimpels in het gelaat? Overweeg een huidverjongende behandeling"

Maak een afspraak

Door beweging van mimische spieren in het gelaat ontstaan rimpeltjes in de huid van het gelaat.

Als deze rimpels enkel bij spieractiviteit zichtbaar zijn spreken we over dynamische rimpels. Van statische rimpels is sprake indien de rimpels ook in rust te zien zijn. Deze laatste type rimpels zijn meestal langerbestaande, wat dieper en groter en vragen om een intensievere behandeling.

Wat kan ik van een spierverslapper verwachten?

Bij de behandeling van rimpels wordt een vloeistof in kleine, gecontroleerde dosissen geïnjecteerd. Op deze manier is het gebruik van deze vloeistof veilig en effectief in het relaxeren van overmatige spiercontracties.

Door de activiteit in de onderhuidse mimische spieren te blokkeren met deze spierverslapper kan de spier geen rimpel meer veroorzaken in de huid waardoor deze zich ontspant. Zo kunnen ook de dynamische rimpels, die later overgaan in statische rimpels, worden vervaagd.

De werking van de geïnjecteerde vloeistof is merkbaar na een 3 tot 5 dagen. U zal merken dat het moeilijker wordt om bepaalde spierbewegingen uit te voeren. Dit effect neemt toe tot 2 weken na de injectie en houdt een 3-tal maanden aan, afhankelijk van de activiteit in de behandelde spiergroepen.

U kan merken dat wanneer u op tijd een nieuwe behandeling laat uitvoeren en dus de spier niet de tijd geeft om terug volledig in kracht toe te nemen, het interval tussen twee behandelingen groter zal worden. In het begin kan het effect dus minder lang duren, doch dit verbetert na een aantal behandelingen.

Bij het ouder worden zal er minder onderhuids bindweefsel / collageen en elastine aangemaakt worden. Tegelijkertijd wordt dit sneller afgebroken, vooral bij veel blootstelling aan de zon. Hierdoor zal de huid minder stevig worden waardoor rimpels sneller ontstaan.

Dr. Swinnen heeft zich gespecialiseerd in injecties met een spierverslapper in het gelaat en geeft u graag meer uitleg over deze behandeling.

Wat kan ik van rimpelvullers verwachten?

Rimpelvullers zijn ontwikkeld voor esthetische gezichtbehandelingen om effectief ongewenste rimpels te verminderen, de gezichtscontouren te verbeteren en het volume te herstellen. Denk hierbij onder andere aan de plooien van de neus naar de lip en lijntjes in de bovenlip.

Een rimpelvuller is een zachte gel op basis van een suikermolecule dat van nature voorkomt in bijna alle levende organismen. Het bindt sterk aan water en werkt als een soort smeermiddel in onder andere het oog en de gewrichten. Verder is het belangrijk voor het transport van alle bouwstoffen en regelt het de waterhuishouding van de huid.

Na ontsmetting van de huid wordt de gel via een fijne naald of canule in de huid geïnjecteerd. Verdoving is niet nodig vanwege de zeer dunne naaldjes die gebruikt worden en in bepaalde types rimpelvullers is reeds een verdovingsmiddel toegevoegd. Er wordt volume gecreëerd en de huid ziet er op die manier jonger uit. Rimpels en fijne lijntjes zullen vervagen waardoor u een zachtere, natuurlijke uitstraling krijgt. Na de behandeling wordt vaak een lichte massage gegeven ter hoogte van het behandelde gebied. Thuis mag u – indien er ongewenste zwelling of roodheid optreedt – wat ijs leggen.

U ziet vrijwel direct het effect van een behandeling met een rimpelvuller. Het optimale resultaat zal na ongeveer twee weken aanwezig zijn gezien deze gel ook nog een beetje vocht aantrekt, waardoor het effect versterkt wordt. Hoe lang een rimpelvuller werkt is afhankelijk van het type, het behandelde gebied en de stofwisseling. Het resultaat houdt 6 tot 12 maanden aan. Wanneer de rimpelvuller in losmazig en beweeglijk weefsel zoals de lippen wordt geïnjecteerd, is de werkingsduur ook korter en blijft dit 6 tot 9 maanden zichtbaar.

Dr. Swinnen heeft zich gespecialiseerd in behandelingen met rimpelvullers in het gelaat en bespreekt graag met u de mogelijkheden.

Plan meteen een afspraak

Oogarts Pelt

Praktische info

  • Consultaties zijn enkel op afspraak mogelijk.
  • Heeft u een dringend probleem en kan er op korte termijn online geen afspraak worden gemaakt, neem dan telefonisch contact op met ons secretariaat.
  • Indien u met meerdere personen komt, gelieve per patiënt een afspraak in te plannen.
  • Breng uw elektronische identiteitskaart mee.
  • Breng steeds uw brillen mee (vertebril, leesbril, computerbril of multifocale bril) en indien u contactlenzen draagt gelieve de verpakking van de contactlens waar de sterkte op vermeld staat mee te nemen.
Meer praktische info