menu

Refractieve chirurgie

"Goed zien zonder bril of contactlenzen? Overweeg dan refractieve chirurgie"

Maak een afspraak

Myopie, hypermetropie en astigmatisme kunnen ook chirurgisch worden behandeld. Op deze manier kan het zicht verbeterd worden zonder bril of contactlenzen.

ICL of intra-oculaire contactlens: hierbij wordt een implantlens geplaatst tussen de iris en de eigen lens.

RLE of refractieve lensexchange: deze operatietechniek is vergelijkbaar met die van een cataractoperatie, waarbij voor verschillende implantlenzen kan worden gekozen (monofocaal, torisch, comfort lenzen of multifocale lenzen).

Kom ik in aanmerking voor refractieve chirurgie?

Allereerst berekenen wij de meest geschikte lens voor elk te opereren oog, waarbij onder andere de lengte van het oog wordt opgemeten evenals de kromming van het hoornvlies. De zorgvuldige meting is van belang om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Vervolgens wordt de te plaatsen lens besteld.

De chirurgische ingreep wordt door Dr. Swinnen uitgevoerd in Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. De operatie vindt meestal plaats onder druppelverdoving. De chirurgische ingreep duurt gemiddeld 10-20 minuten. Na de operatie zult u het oog drie weken lang de kans moeten geven om volledig te genezen. De dokter geeft u graag uitleg over de activiteiten die u in de drie weken na de operatie het beste niet kunt uitvoeren.

Plan meteen een afspraak

Oogarts Pelt

Praktische info

  • Consultaties zijn enkel op afspraak mogelijk.
  • Heeft u een dringend probleem en kan er op korte termijn online geen afspraak worden gemaakt, neem dan telefonisch contact op met ons secretariaat.
  • Indien u met meerdere personen komt, gelieve per patiënt een afspraak in te plannen.
  • Breng uw elektronische identiteitskaart mee.
  • Breng steeds uw brillen mee (vertebril, leesbril, computerbril of multifocale bril) en indien u contactlenzen draagt gelieve de verpakking van de contactlens waar de sterkte op vermeld staat mee te nemen.
Meer praktische info